jak to ma być skoro planowana jest droga w przyszłości przez plac zabaw to gdzie on ma się znajdować i na kogo koszt będzie przenoszony czy się asortyment/wyposażenie w/w placu się powiększy poprzez przybywające nowe budynki mieszkalne jak to ma być ?
Tak na marginesie śmietniki też są tymczasowo. A przynajmniej były. Taka to już uroda współcześnie projektowanych osiedli. W których nie ma miejsca na nic poza blokami. A wszystko za zgodą Włodarzy miasta.
Z tymi śmietnikami to przyznam szczerze będzie problem ... nie wyobrażam sobie gnać przez całe osiedle z workami na śmieci :] Zwłaszcza jak ktoś ma małe dziecko ....i bardziej ''odlotowe'' odpady .
Plac zabaw pewnie powędruje w bardziej odpowiadające rozrastającemu się osiedlu miejsce. Dla mieszkańców bloku 27 i 27a to nie najlepsze zmiany. Nasze bloki się starzeją, a dla inwestora liczą się teraz nowe- większe- bardziej opłacalne. I to im będzie się starał ''dogodzić'' chociażby na taki krótki okres czasu jak Nam
Nie podoba mi się wiele rzeczy na osiedlu, zwłaszcza ''nadchodzące'' zmiany. Ale widać innym się podoba bo nie zgłaszają swoich obaw i zastrzeżeń :]
A życie.... toczyć się musi.
Za pewne deweloper uznał, że nowym "placem zabaw" dla dzieci będą okoliczne budowy. Dzieci już się cieszą na myśl o workach z cementem, zbrojeniach i drabinach prowadzących na tajemnicze piętra lub podziemia.
PS. Dzieciaki już się bawią na budowie ...
Ostatnio edytowany przez IK0205735 (2012-08-28 19:02:09)
IK0205735 napisał:
To jest raczej nieuniknione. Sąsiedzie, poczuj się dzieckiem ... Co byś wybrał ?
a) Oklepany plac zabaw
b) Miejsce, które jest ciekawe samo w sobie, gdyż dostarcza atrakcji na każdym kroku i pobudza wyobraźnię ?
Ku niezadowoleniu Nas rodziców - wariant nr. 2 niestety jest bardziej ciekawszy dla Naszych pociech.
Co nie zmienia faktu, że powinni to jakoś ogrodzić
Pozdrawiam.
Deli napisał:
IK0205735 napisał:
To jest raczej nieuniknione. Sąsiedzie, poczuj się dzieckiem ...
Co byś wybrał ?
a) Oklepany plac zabaw
b) Miejsce, które jest ciekawe samo w sobie, gdyż dostarcza atrakcji na każdym kroku i pobudza wyobraźnię ?
Ku niezadowoleniu Nas rodziców - wariant nr. 2 niestety jest bardziej ciekawszy dla Naszych pociech.
Co nie zmienia faktu, że powinni to jakoś ogrodzić
Pozdrawiam.
Właśnie dlatego o tym skrobnąłem bo też bym się bawił na tej budowie. Z innej strony jak ja byłem mały to nie miałem placu zabaw więc tym placem do zabawy było wszystko i wszędzie - aż dziwne, że przeżyłem swoje dzieciństwo